Kadirli ilçesinde Karatepe- Aslantaş Milli Parkını gezdikten sonra buraya sadece 12 km uzaklıkta olan Sumbas ilçesine gidiyoruz. Rotamızda Gafarlı Köprüsü var. Sumbas İlçesine geldiğinizde köprüye ulaşmak için yaklaşık 22 km daha gitmeniz gerek.  Köprü Gafarlı Köyü’nde.  Virajları olan bir yol. Yolda köye yaklaşırken “hoş geldiniz” tabelasını görebilirsiniz.

Köyün adı, 1915 yılı kayıtlarında Gaffarefendi olarak geçmektedir. Önceleri Kadirli ilçesine bağlıyken 1996’da Sumbas ilçesine bağlandı.

Videolar You Tube Kanalımızda. Kanalımıza abone olmayı unutmayın. Bizi Instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Gafarlı Köyü’nde Kesik su deresi üzerinde kurulmuş tarihi taş köprü 300 yıllık bir geçmişe sahip.

Yapı olarak basık sivri kemerli tek gözlü olan köprünün alt kısmı düzgün kesme blok taşlarla örülmüş olup üstü moloz taş dolgudur.

Köprüden sadece yayaların geçmesine izin verilmektedir.

Sumbas’da görülecek diğer yerler: Çem Kalesi:  İlçeye 5 km uzaklıkta Armağanlı Köyünde yüksek kayalıklar üzerinde bulunan kale günümüzde tahrip olmuştur. Kalkan Kalesi: İlçeye 15 km uzaklıkta yüksek bir tepe üzerinde inşa edilmiş olup çıkılması biraz zor. Badaş Yaylası: İlçe merkezine yaklaşık 57 km uzaklıkta olan yayla yolu yolu toprak yol olup ulaşımı biraz sıkıntılıdır.

Köprü çevresindeki bitki örtüsü ile huzurun ve sağlığın simgesi olarak ayakta.

Videolar You Tube Kanalımızda. Kanalımıza abone olmayı unutmayın. Bizi Instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.