Bugün çikolata müzesine gidiyoruz. Mutluluk kaynağı derler çikolataya, sevmeyen çok azdır diye düşünüyoruz. İnsan kaç yaşında olursa olsun çikolataya hayır demez, en azından biz öyleyiz. Gittiğimiz yerlerde çikolata fabrikası varsa en azından bir uğrayıp vaktimiz varsa da mutlaka gezeriz.

Almanya gezimizde Köln Schokoladen Museum’u gezerken hem yapılışını izleyip hem de kendi çikolatalarımızı yapmıştık. Hamburg’da Chocoversum çikolata müzesine uğramadan gelmedik. Tabi ki sonuçta çikolatalar tadılmış ve yanımıza yedekler alınmış olur.

İşte İstanbul’a geldiğimizde yine Dünyaca ünlü ve Türkiye’nin ilk Çikolata müzesine yani Pelit Çikolata Müzesine gittik.

Müzenin girişindeki muhteşem avizeyi gördükten sonra, güler yüzlü görevlilerin çikolata çeşmesinde ikram ettikleri sıcak çikolatayı afiyetle içtik ve müzeyi dolaşmaya başladık. 

Müzede gezebileceğiniz beş değişik salon bulunmakta Ana Salonda Çikolatanın en çikolata şelalesi, çikolatanın tarihini anlatan tabloları İstanbul Salonunda; İstanbul’un eşsiz güzelliklerini, Türk Büyükleri Salonunda Ulu Önderimiz Atatürk ve tarihte iz bırakan liderleri, Sanatçılar Salonunda Picasso’dan Osman Hamdi Bey’in meşhur tablosu Kaplumbağa Terbiyecisi’ne kadar birçok eseri Medeniyetler Salonunda Hitit, Antik Yunan, Bizans, Osmanlı eserlerini görebilirsiniz. Salonlarda fotoğraf çekemedik ama çikolata tadında keyifli bir gezi yaptık. İstanbul’a gelenlerin özellikle çocukları ile keyifle gezebilecekleri bir yer.

Her gün 10.00-17.00 açık olan müzenin giriş ücreti 50 TL.