Veeeeee işte Berlin’deyiz. Almanya turumuzda 1 ayı geride bıraktık (Almanya’da  gezilecek yerler için lütfen tıklayın) ve başkent Berlin’e geldik. Zaten Almanya denince ilk akla gelen şehirdir Berlin. Berlin’i dolaşmak için iyi bir plan yapmak gerekir. Şehrin her yeri tarih ve kültür.

Brandeburg kapısından, Spree nehri üzerinde kurulu Museum Island’ı oluşturan beş ayrı müzeye; Checkpoint Charlie’den Holocaust Anıtına; Berlin Duvarından East Side Gallery’e, Türklerin en fazla bulunduğu Kreuzberg’ten toprağını satmayan Osman Kalın’ın evine kadar görülmesi ve gezilmesi gereken çok yer var. Berlin Türk nüfusun en fazla bulunduğu şehir. Siz kendi aranızda Türkçe konuşurken merhaba, nerden geliyorsunuz deyip sohbete başlayanlardan, adres sorduğunuzda ışıklardan sağa dön diyenlerden, rahatlıkla Türk Mutfağı lezzetinde yemek yiyebileceğiniz Türk restoranlarına kadar tüm çeşitliliği burada bulabilirsiniz. Yani Berlin yabancılık çekmeyeceğiniz bizden bir yer.

Burayı sindire sindire gezmek için en az 3-4 güne ihtiyaç var. Biz 5 gece konaklayacağız. Burada kalacağımız sürede 2 gün de burada yaşayan arkadaşlarımız Hale ve Fahri ile birlikte olacağız. Haydi o zaman gezmeye başlayalım. Berlin’de gezilecek ve görülecek yerler çok fazla. O nedenle Berlin gezimizi sizinle 4 dosya halinde paylaşacağız.

Berlin’de gezilecek yerler-1 Adadaki Müzeler

Berlin’de gezilecek yerler-2 Berlin Duvarından Osman Amca’nın Hikayesine

Berlin’de gezilecek yerler-3 Sözün Bittiği Yer

Berlin’de Gezilecek Yerler-4 Saraydan Yıldızlar Bulvarına