Müze 1882’de gazeteci  Arthur Meyer tarafından Londra’da ki Madame Tussauds’dan esinlenerek kuruldu ve adını ilk sanat yönetmeni karikatürist Alfred Grevin’den aldı. 

Montmartre Bulvarında yer alan müzeye ilk olarak optik illüzyon gösterili, ses ve ışık oyunlarının olduğu Le Palais des Mirages (Seraplar Sarayı)’e giriyoruz. Arturo Brachetti sponsorluğunda yenilenen ve burada ki ismine rağmen hiçbir şey serap değil, dev bir kaleydoskoptur. Ziyarete gelenleri etkilemek için perspektiflerin ve yansımaların aynalar üzerindeki etkilerine dayanmaktadır.

Arthur Meyer, Kraliyet döneminde, bir kişiliğin ölümünden sonra yüzünü balmumu ile sergilemenin yaygın olduğu fikrinden yola çıkarak gazetesinin sayfalarında yer alan karakterleri maddeleştirmek istedi ve başarı sağladı. Avrupa’nın en eski balmumu müzelerinden biridir. Birçok ünlü, sporcu, şarkıcı vepolitikacıyı burada görebilirsiniz. Müze 500 den fazla balmumu karakterine sahiptir.

“Yazılarımızı okurken You tube kanalımıza abone olabilir ve Instagram hesabımızdan bizi takip edebilirsiniz”

Müze tiyatrosunda  ünlülerin balmumu heykellerini görüyoruz ve birlikte favorilerimizle fotoğraf çektiriyoruz. Normalde bu kadar kolay yanına gidemeyeceğiniz kişiler sizi fotoğraf çektirmek için bekliyor. Ama özellikle hayatta olmayan hayranı olduğumuz kişilerle fotoğraflar daha etkili oluyor.

Burada yabancı ünlülerle bu keyfi alırken (ki çünkü Türkiye’den hiç kimsenin balmumu heykeline rastlamadık) Eskişehir’deki Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’nde ülkemizin değerli insanlarının balmumu heykelleri ile çok daha içten duygular yaşayabiliyoruz.

Giriş biletleri oldukça pahalı olan müzede (5 yaş altındaki çocuklar için giriş ücretsiz) Paris Pass kartınız varsa ücretsiz girebilirsiniz. Müze ziyarete Pazartesi-Cuma 10.00-18.00 arası, hafta sonları ve resmi tatillerde 9.30’dan 19.00’a kadar açık.

“Yazılarımızı okurken You tube kanalımıza abone olabilir ve Instagram hesabımızdan bizi takip edebilirsiniz”