Evet yanlış okumadınız. Eskişehir’de deniz keyfi yapmak artık mümkün. Nasıl mı? Haydi o zaman Kent Park’a gidiyoruz. Kent Park, Porsuk Çayı’nın yanında, Yeni Otogar ile Gökmeydan Mahallesi arasındaki yaklaşık 300.000 m2 lik alanda yer alıyor. Eskişehir Şehirler arası Otobüs Saatleri’nin karşısında yer alan Kent Park’a otobüs ve tramvay ile rahatça gelebilirsiniz. Özel aracınız ile geldiğinizde ise hiç sıkıntı yaşamazsınız. Parkın dışında kocaman otoparkı var. Gün boyu otoparkta kalsanız bile çok düşük bir ücret ödüyorsunuz.

Kent Park’a giriş ücretsiz. Parka girdiğimizde bizleri bir çok heykel karşılıyor.

Kent Parkta, ister yürüyüş yapın, ister göletteki kuğuları ve balıkları izleyin, isterseniz bankta oturup dinlenin, isterseniz çocuklarınızla vakit geçirin ya da restoran ve kafelerde bir şeyler atıştırın. Şimdi siz bunları Eskişehir’in parklarında her zaman yapabiliriz, bize denizden bahsedin diyebilirsiniz.

Evet, Kent Park’ın popüler olmasının en önemli özelliği ise yazımızın başında dediğimiz gibi denizi olmayan bir şehirde deniz sefası yaparak serinlemek ve plajda güneşlenerek yazın keyfini çıkarmaktır. Hadi canım der gibisiniz.

Denizi olmayan bir şehirde plaj yapılması fikrinin ardından “Kent Park Projesi” ile yer olarak seçilen Kent Park Türkiye’nin ilk yapay plajına ev sahipliği yapmakta. Kent Park Plajı’nın uzunluğu yaklaşık 350 m’dir ve gerçek deniz kumu kullanılmıştır. Yapay denizin içi mermer ile döşenmiş. Yapay plaja genellikle genç yaştaki ziyaretçiler ilgi gösterse de bu alan içerisinde aileler için de özel alan bulunuyor. Özel girişin yapıldığı bu bölümde çiftler ve çocuklu aileler rahatlıkla güneşlenebilir ve plaja girebilir. Özellikle yaz aylarında denize gidemeyen kent halkının deniz keyfini yaşamalarına olanak sağlamaktadır. Yapay plajın yanı başında biri çocuklara olmak üzere iki de açık yüzme havuzu bulunmaktadır. Plaja giriş ücretli ve 10.00-18.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Su haricinde yiyecek, içecek sokulması yasak. Ayrıca Kent Park plajında yüzme kursları veriliyor ve yüzme kurslarına 6 yaş üstü herkes katılabilir.

Kent Park Plajı’nın hemen arka tarafında büyük bir gölet bulunmaktadır. Tam ortasında bir adacık bulunan gölet, Porsuk Çayı’na bağlıdır. Gölet içerisinde bulunan ördeklerin yanı sıra büyük süs balıkları oldukça dikkat çekmektedir.

Eskişehirlilerin deniz keyfini yaşadıkları plajı, içinde adacık bulunan göletinin yanında Kent Park’ta bulunan  Manej’de at binme deneyimini çocuklarınızla beraber yaşamak bir diğer aktivite. Park içerisine kurulan çiftlikte uzmanlar eşliğinde keyifli ve güvenli bir şekilde at binmeniz mümkündür.

Eskişehir’e gelmek için bir sebebiniz daha var demek ki. Müzelerinden parklarına, odunpazarı evlerinden deniz keyfine. Daha ne olsun ki……….

Videolar You Tube kanalımızda. Kanalımıza abone olmayı unutmayın. Instagram hesabımızdan bizi takip edebilirsiniz.