Yıldırım, Bursa’nın merkez ilçelerinden olup Osmangazi’den sonra en büyük ve en çok ziyaret edilen ilçesidir. Adını Osmanlı İmparatorluğu dördüncü padişahı Yıldırım Beyazıt’tan alır. Osmanlı döneminden kalma çok sayıda tarihi yapı bulunur. En önemlileri Yeşil Cami, Yeşil Türbe’dir. Yeşil Cami ve Yeşil Türbe’yi sizinle Bursa’da gezilecek yerler yazımızda paylaştık.

Bursa’ya gelip de teleferik ile Uludağ’a çıkmadan olmaz değil mi? Gezimiz eksik kalır. Uludağ’ın eteklerinde kurulmuş olan Yıldırım İlçesi’nde Uludağ paylaşımlarımız Bursa’da gezilecek yerler yazımızda.

Geçmişte günümüze tarihi yaşatan Cumalıkızık Köyü ve Irgandı Köprüsü Yıldırım ilçesinde gezilecek yerlerden.

Eğer bizim gibi farklı bir araba müzesi görmek isterseniz o zaman rotanızı Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesine çevireceksiniz.

Biz şimdi sizinle Emir Sultan Camisine gidiyoruz.

Emir Sultan Camisi

Emir Sultan Camisi, 15. yy başında, Yıldırım Beyazıt’ın kızı ve Emir Sultan’ın eşi Hundi Hatun tarafından, Emir Sultan’ın vefatı üzerine yaptırılmıştır.

Cami’nin duvarları kesme taş ve tuğla ile örülmüş olup köşelerinde kesme taştan iki minaresi bulunmaktadır.

Caminin tek kubbesi sekizgen kasnak üzerine oturmaktadır.

Emir Sultan Türbesi

Emir Sultan Türbesi Emir Sultan Camii’nin hemen yanında yer alan türbede; Emir Sultan, oğlu Emir Ali, eşi Hundi Hatun ve iki kızı yatmaktadır.

Dönemin önemli bilginlerinden olan Emir Sultan, 1391 yılında Bursa’ya geldikten sonra Yıldırım Beyazıt’in kızı Hundi Hatun’la evlenmiş, 1429 yılında veba hastalığından vefat etmiştir. Bursa’da en fazla ziyaret edilen yerdir. Türbenin olduğu Emir Sultan mahallesinde Emir Sultan’a hürmet olarak asırlardan beri ramazan davulu çalınmaz.

Emir Sultan Cami ve Emir Sultan’ın Türbesi’ni ziyaret ettikten sonra Türk Sanat Müziğinin “Sanat Güneşi” efsanevi sesi Zeki Müren’in Kabrini ziyaret edeceğiz.

Zeki Müren’in Kabri

Zeki Mürenin Kabri Tarihi Emir Sultan Mezarlığının içindedir. Emir Sultan Camii nin ana giriş kapısı yanındaki çeşmeyi geçince hemen sol tarafa Mezarlığa inen bir yol var, basamakları bitirir bitirmez sağdan düz devam edin göreceksiniz.

Videolar You Tube Kanalımızda. Kanalımıza abone olmayı unutmayın. Bizi Instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.