Eskişehir Porsuk Çayı tarafından ikiye bölünmüştür. Porsuk Çayının iki tarafında ki iki merkez ilçeden birisi Odunpazarı diğeri ise Tepebaşı’dır. Odunpazarı’nda gezilecek yerleri sizinle paylaştık. 

Tepebaşı Eskişehir’in en canlı, en hareketli yerlerinin başında gelir. Adalar olarak adlandırılan Tepebaşı’nda birçok park, müze ve alışveriş merkezleri yer alır. Tepebaşı’nda bulunan parklardan Kent Park’ta deniz keyfini yaşarken Sazova Park’ında masal dünyasına dalarsınız.  Sazova Parkı’nda ve  Eti Sualtı Dünya’sında çocuklarınızla vakit geçirir,  Esminyatürk’te Türk İslam Şaheserleri ile buluşursunuz.

Videolar You Tube kanalımızda. Kanalımıza abone olmayı unutmayın. Instagram hesabımızdan bizi takip edebilirsiniz.

Tepebaşı ilçesinde bulunan Devrim Arabaları Müzesinde Türkiye’nin ürettiği ilk yerli araba Devrim’le tanışıp hikayelerini okursunuz. Devrim Arabaları Müzesi ile ilgili detaylar burada.

Tepebaşı Eskişehir’in 3 üniversitesinden Anadolu Üniversitesi  ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne de ev sahipliği yapmaktadır.

Tepebaşı ilçesinde gezdiğimiz, gördüğümüz diğer yerler;

Ulus Anıtı

Tepebaşı Ulus Meydanında bulunan anıt 9 Mart 2019 tarihinde açılmıştır. Anıtın en üstünde Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeli bulunmaktadır.

Bir alt kademede Cumhuriyet sonrası, eğitim, bilim, teknoloji gibi alanlardaki faaliyetleri ile modern Türkiye’yi, ilk kademede Türk Kurtuluş Savaşı’nı ifade eden kabartma figürler bulunmaktadır. Anıtın yer hizasında ise, Cumhuriyet öncesi dönemi temsilen dört tarafa bakan, at üzerinde Türk büyüklerinin bulunduğu heykeller vardır.

Cumhuriyet öncesi dönemi temsil eden figürlerden sonraki kademede, verilen kurtuluş mücadelesi, arkasından cumhuriyetin kazanımları olan, eğitim, sanayi, teknoloji, sanat ve bilimi temsil eden figürler ve bu temellerin üzerinde modern Türkiye Cumhuriyeti’nin oluşumuna liderlik eden Atatürk ile bir dönem anlatılmaya çalışılmıştır.

Espark

Tepebaşı birçok aktivitenin yapılabileceği, alışverişin merkezi ve kafelerin en çok bulunduğu bölgedir. Genellikle bildiğiniz markaların mağazaları ve yemek katıyla modern yapıda bir alışveriş merkez olan Espark’ta alışveriş yapabilirsiniz.

Amaaaaaa sizlere Tepebaşı’nda bulunan bir kafeden bahsedeceğiz ki eşi benzeri yok. Cafe del Mundo.

Cafe del Mundo

Kafenin menüsünden, bira çeşitlerinden, sempatik ve güler yüzlü personelinden, servislerinin hızlılığından, fiyatların uygunluğundan bahsetmeyeceğiz. Bunları Eskişehir’e gittiğinizde deneyimlemenizi tavsiye ederiz. Peki ne kaldı geriye, neden bahsedeceksiniz diyorsunuz değil mi?

Kafeye girdiğinizde etrafa bakmaktan kendinizi alamayacaksınız. Her tarafta, her köşede başka bir dünya bulacaksınız ve sanki bir anda Dünya gezisine çıkmış gibi her ülkeden küçük de olsa bir parça bulacaksınız. Kendinizi sanki geziye çıkmış gibi hissedip fonda gelen müzik ile rahatlayacaksınız.

Konsept alışılmışın dışında, her yerde bayraklar tabelalar eski eşyalar gazetelerde çıkan gezgin haberleri yer alıyor. En önemlisi duvarlarda kocaman bir kitaplık var. Binlerce kitap. Alıp okuyabilirsiniz.

Kafeye gelmek için önceden rezervasyon yaptırmanız faydalı olur. Çünkü özellikle hafta sonu olmak üzere çok kalabalık oluyor. Bir Eskişehir markası olan Varuna Gezgin’in özellikle tüm gezginler için slogan olabilecek yazısı çok hoşumuza gitti. “YOL ÖĞRETİR”

Eğer hala gezmeye başlamadıysanız, ha bugün ha yarın giderim diyorsanız, özellikle yurt dışına çıkmaya cesaret edemiyorsanız biz de tıpkı Varuna Gezgin gibi diyoruz ki:

“Hayatı kaçırmamak için yola çık. Yol Öğretir”.

ve kendi sloganımızı ekliyoruz:

Hayal, Hedef, Tutku, Cesaret

Hayallerinizi hedefe dönüştürmek için tutku ile bağlanın ve hayattan korkmayın. Biraz cesaret edin ve ilk adımı atın. Sonrası mı…….. adımlarınız çoğalır ve koşmaya başlarsınız.

Videolar You Tube kanalımızda. Kanalımıza abone olmayı unutmayın. Instagram hesabımızdan bizi takip edebilirsiniz.