Bursa doğal örtüsü, temiz havası ile “Yeşil Bursa” olarak anılmayı fazlası ile hak eden bir şehir. Osmanlı’nın ilk başkenti olan Bursa’ya geldiğinizde nereye baksanız, yüzünüzü neye çevirirseniz zengin tarihinin izlerini görürsünüz. Doğa gezisini sevenleri yaz-kış demeden kış turizminin cazibesi ve gürül gürül akan şelaleleri ile büyülerken, tarih ve kültür gezisi yapmak isteyenleri MÖ 700’lü yıllara uzanan köklü tarihiyle, sağlığını düşünenleri  şifa dağıtan kaplıcaları ile her zaman kendine çeken büyüleyici bir şehir Bursa.

Bursa’da mutlaka görülmesi gereken yerleri anlatırken günlerce gezebileceğiniz bu şehirde gidebildiğimiz, görebildiğimiz yerlerden bahsedeceğiz. Bursa’ya birkaç kez 3-4 günlüğüne geldik. En son geldiğimizde 1 haftalık süremiz vardı. Ama tüm bu gelmelerimiz Bursa’da gezilecek yerler için yetmedi bile. Ama siz isterseniz bir hafta sonu ya da günü birlik gelerek de Bursa’nın havasını soluyabilir, doğayla iç içe yaşayabilir, eşsiz ve muhteşem lezzetlerinin tadına bakabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız Bursa Gezi Rehberi bu konuda size bir fikir verecektir.

Tarihi yüzyıllar öncesine dayanan, birçok uygarlığın yaşadığı Bursa’yı hakkıyla gezmek için iyi bir plan yapmalı zamanınızı ona göre ayarlamalısınız. Bursa’yı gezerken bazen kendinizi zaman tünelinden geçtiğinizi hissettirecek güzelliklerin içinde bulacaksınız.

Bursa’da gezilecek yerlere Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer gibi merkeze yakın ilçelerden başlayabilirsiniz. Bizim Bursa’da gezebildiğimiz rotalarımız.

Bursa’da nerede konaklanır?

Bursa’da konaklama konusunda isterseniz tarihi yapılara yakın yerleri seçebilir, özel aracınız ile geldiyseniz ya da Bursa’da araba kiraladıysanız (araba kiralamak gerçekten büyük kolaylık. Bu konuda yazımız size yararlı olacaktır) cebinize uygun ama merkeze uzak yerleri de seçebilirsiniz. Konaklama konusunda Booking.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.   

Bursa’ya ne zaman gelmeli?

Bursa’ya ne zaman gelmeli derseniz; kış tatili planlıyorsanız Ocak-Şubat, yaz tatili planlıyorsanız Temmuz-Eylül arası çok uygun olur.

Biz uzun bir pandemi döneminde çıkamadığımız tatilimize Bursa’dan başladık. Sonra sırasıyla Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir’e uzandık. Bursa’ya çıktığımızda gezilerimiz için çok uzun ara verdiğimizi hissettik. Yeniden yollara düştüğümüz ve Ankara sınırlarını çıktığımız için içimizdeki sevinç sanki bir çocuğun hediye aldığında duyduğu mutluluktan daha fazlaydı.

Yazılarımızı okurken Videolarımız You Tube Kanalımızda. Kanalımıza abone olmayı unutmayın. Bizi Instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Bursa’da gezilecek yerler

Bursa’da gezdiğimiz yerleri sizinle; merkez ilçe Osmangazi’den başlamak üzere;

Osmangazi İlçesinde Gezilecek Yerler

Ulu Cami (Bursa)’nin Bilinmeyenleri

Atatürk Köşkü

Karagöz Müzesi-Gerçekten yaşamışlar mıydı?

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi

Bursa’nın Hanları ve Çarşıları

Tophane Parkı-Bursa

Gölyazı Köyü-Bursa’da Saklı bir Cennet (Nilüfer İlçesi)

Misi Köyü-Sanat-Kültür-Doğa Başbaşa (Nilüfer İlçesi)

Yıldırım (Bursa)’da Gezilecek Yerler

Tarihi Irgandı Köprüsü-Dünyanın Sayılı Köprülerinden

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi At Arabasından Otomobile Tekerleğin Gelişimi

Cumalıkızık’ta Gezilecek Yerler

Kestel’de Gezilecek Yerler

Mudanya’da Gezilecek Yerler

Trilye’de Gezilecek Yerler

İznik’te Gezilecek Yerler

Yazılarımızı okurken Videolarımız You Tube Kanalımızda. Kanalımıza abone olmayı unutmayın. Bizi Instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Bursa’da yapmadan gelmeyin.

Tarihi yaşatan, çocukluğumuzun vazgeçilmezi macun yemeden

-Ara sokaklarda dolaşmadan

-Bursa Köftesi ve kaymaklı ekmek kadayıfı yemeden

-Bursasporun Timsah Arena Stadyumunu görmeden

-Alışveriş yapmadan

Yazılarımızı okurken Videolarımız You Tube Kanalımızda. Kanalımıza abone olmayı unutmayın. Bizi Instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.