Yumurta Müzesi gezdiğimiz müzeler arasında en ilginçler arasında üst sıralarda yer alır.  Yumurtaları İspanya’da Salvador Dali Müzesinin çatısında gördüğümüzde şaşırmıştık. Ama bu şaşkınlık Afyonkarahisar’da İsmail Kumartaşlı Yumurta ve Sanatları Merkezi ya da kısaca Yumurta Müzesini görünce daha da arttı. Sofralarımızdan sanat eserine dönüştürülen yumurtaların müzesi Türkiye’de ilk ve tek.

Yumurta Müzesinde yumurta sanatlarının tarihçesini öğrenirken, bukalemundan, salyangoz, piton, Caretta caretta, ipekböceği, köpek balığı ve deve kuşuna kadar doğal yaşamdaki hayvanların  yumurtalarını görebilirsiniz.

Yumurtadan neler yapılmış neler. Karşımızda tablolar, lambalar, abajurlar.

Eserlerin içindeki en anlamlı eserler ise 90 yumurta kırılarak 19 bin parça halindeki Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün figürü ile deve kuşu yumurtası üzerine Kocatepe Atatürk silüeti çalışmasıdır.

Videolar You Tube Kanalımızda. Kanalımıza abone olmayı unutmayın. Bizi Instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Müzede Rıza Yaman özel koleksiyonundan lale figürlü Allah lafzı ile beyaz gelincik ve kelebeğin aşkı konulu eserlerde bulunmaktadır.

Yumurtanın çok kırılgan olan kabukları sanatçılar tarafından öyle işleniyor ki yumurtalar başka bir görünüş kazanıyor. İşte yumurtayı sanata dönüştüren ustalar.

Merkezde çocuk ustaların ve Down sendromlu ustalarımızın da eserleri sergilenmekte.

Videolar You Tube Kanalımızda. Kanalımıza abone olmayı unutmayın. Bizi Instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Müzedeki diğer eserler…………………..

Afyonkarahisar’da ki müze Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi içerisinde. Müzeye giriş ücretsiz. Ziyaret saatleri: Hafta içi 08.00-12.00/13.30-17.30