Friglerin 3000 yıl önce yaşadıkları Frig Vadisinde yürümek, gizemli yaşantılarından bıraktıkları izleri sürmek, yaşadıkları ortamları anlamak için çıktığımız, keşfetmeye çalıştığımız Frig Yolu’nun 2. rotası Kütahya’dayız. Kütahya rotasının başlangıç noktası Ahmetoluğu-Yenice Çiftliğinden başlıyor.

Güzergah Sabuncupınar, Söğüt, İnli, Sökmen, Fındık ve İncik mağaralarını ve çevresini kapsar. Kütahya rotasında yaşadıklarımızı ve gördüklerimiz paylaştığımız Frig Yolu Kütahya yazımız buradan okuyabilirsiniz.

Frig tapınak mimarisini yansıtan kaya anıtları, şapeller, kral mezarları uygarlık hakkında fikir vermektedir. Frigler flüt, simbal gibi müzik aletlerini, altın, gümüş ve bronzdan çengelli iğneyi icat etmişlerdir. Kendilerine özgü yazı sistemleri ise hala çözülememiş ve gizemini korumaktadır.  Frigler altın çağlarını arkasında pek çok efsane bırakan Kral Midas zamanında yaşamışlardır. Kral Midas efsanelerini Frig Vadisi Gezi Rehberi

 Frig Yolu’nun 1.rotası Afyonkarahisar (SeydilerAyazini MetropolisiGöynüş Vadisi), 3.rotası Eskişehir (Pessinus)-Ankara (Gordion) yazılarımızı okuyabilirsiniz. Üç rotanın buluşma noktası ise Eskişehir Yazılıkaya-Midas Şehridir.