Mısır’a geldiyseniz ve özellikle Antik Mısır’ı merak ediyorsanız mutlaka Luxor’a gitmelisiniz. Mısır gezisi Luxor’suz olmaz. Luxor’da gezilecek çok yer var. Gemimiz Radamis II ile Aswan’dan Luxor’a gitmek üzere Nil Nehrinde yola çıktık. Luxor Limanında demirleyip otobüsler ile tapınakları görmeye gideceğiz.

Luxor’a doğru yol alırken Nil Nehri’nin muhteşem manzaralarını seyrediyoruz.

Biraz da gemi seyahatimizden bahsedelim. Cruise gemi turları çok keyifli. Daha önce katıldığımız cruise turlarında Uzak Doğu’ya, Kanarya Adalarına giderken açık denizde seyretmiş ve birçok limanda durmuştuk, Volga turunda nehirde değişik limanlarda durup kanal geçişlerini izlemiştik.

Videolar You Tube Kanalımızda. Kanalımıza abone olmayı unutmayın. Bizi Instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Bu cruise turumuzda Dünya’nın ikinci uzun nehri olan Nil Nehri’nde 3 gece konaklayacağız. Radamis II gemisiyle hareket edeceğiz. Gemi kamaraları genelde iki kişilik ama biz tura üç kişi katıldığımız için kamaramız üç kişilik olarak hazırlanmış. Her gün gezi dönüşü kamaramızda farklı hayvan figürleri gemi turlarının vazgeçilmezi. Bunun için görevliler özel dersler alıyormuş.

Kamaraya girmek için manyetik kapı kartları veriyorlar. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği gemimizde. Her ikisi de zengin çeşitlere sahip. Mısır’ın lezzetleri bize çok benziyor. Sadece biraz daha yağlı.

Geminin güvertesinde boş zamanları değerlendirmek için güneşlenme terasları ve küçük de olsa yüzme havuzu var. Nehir gemilerinde yüzme havuzları biraz daha küçük oluyor.

https://www.youtube.com/shorts/z-tNDYMjSxU?feature=share

Akşam üstü saat 17.00 de çay saati başlıyor. Bu gemide belki de tek dezavantaj internet olmamasıydı.

Uzak Doğuya ve Kanarya Adalarına giderken gemide ücretli olarak internet paketi alabiliyorduk ya da limana indiğimizde geminin hemen yanında internet çektiği için aramalarımızı ücretsiz yapabiliyorduk. Volga turunda ise geminin internet çeken bölümünde ücretsiz yararlandık. Ama bu gemide her iki olanak da yok. Cruise gemi turlarının avantaj ve dezavantajlarını lütfen okuyunuz. Gemi gecede ayrı keyifli.

Gemide akşam eğlenceleri keyifli oluyor.

Bu gezimizde Mısır’a özgü Tanoura dansını izleme fırsatı bulduk.

https://www.youtube.com/shorts/vDmLAw0DyKU?feature=share

Manzaralara doyum olmuyor.

Aswan’dan Luxor’a gelirken Nil Nehri’nin su seviyesi farkı nedeniyle Esna Kilidi’nden geçmek ilginç bir deneyim oldu. Esna Kilidi geçiş videomuz burada

İşte Luxor’a yaklaştık. Arapça’da  “ Saraylar ” anlamına gelen Luxor antik çağlarda ise “Yüz Kapılar Şehri” olarak biliniyordu. Luxor, eski adıyla Thebes, Mısır’ın antik çağlardaki başkenti. Mısır’daki anıtların üçte ikisi burada bulunuyor. Günümüzde “dünyanın en büyük açık hava müzesi” denilen Luxor’da görülecek yerler arasında Luxor Tapınağı, Karnak Tapınağı, Krallar Vadisi ve Memnon Anıtları ilk sırayı alıyor.  Gemiden hemen otobüslere biniyoruz. Luxor’a doğru yola çıktık.

Bugün Luxor ve Karnak Tapınaklarına gideceğiz. Ertesi gün rotamız Krallar Vadisi. Ayrıca Krallar Vadisini birde balonla yukarıdan göreceğiz. Maalesef Kraliçeler Vadisi tur programında olmadığı için gidemiyoruz. 

Videolar You Tube Kanalımızda. Kanalımıza abone olmayı unutmayın. Bizi Instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Bugünkü programımız olan Luxor ve Karnak Tapınakları gezimizi tamamladık. Gün battı, gemimize dönerken Antik Mısır’ın simgesi olan ve tapınaklarda birçok figürde gördüğümüz yaşam anahtarını dönel kavşakta görüyoruz. Yaşam Anahtarı için buraya tık tık.

Luxor’da Gezilecek Yerleri sizlerle bir kaç dosyada paylaşacağız.

Videolar You Tube Kanalımızda. Kanalımıza abone olmayı unutmayın. Bizi Instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.