Bir tatlı huzur almaya geldim Kalamış’tan, İstanbul’u dinliyorum gözlerim kapalı, İstanbul İstanbul olalı, İstanbul’un taşı toprağı altın diye herkesin değişik şekillerde hissettiği bu şehir mutlaka görülmesi gereken nadide şehirlerden…………..

İstanbul medeniyetlerin beşiği, dünyanın merkezi, gezilip görülmesi gereken kültür cenneti. İstanbul hakkında söylenecek o kadar şey var ki…… Gezmelere doyamayacağınız, bir kere değil defalarca gideceğiniz, sizi kendine çeken büyülü bir kent. Her köşesinde, her taşın altında tarihin bir izini bulabileceğiniz, her köşede bir başka hikaye duyacağınız, yerli ve yabancı turistlerin en fazla ilgi duyduğu, merak ettiği, mistik havasına kimsenin hayır diyemeyeceği bir kent.

Gittiğiniz zaman bazen burada yaşanmaz dersiniz bakmışsınız üç gün geçmiş özlemişsiniz bile. Birçok şarkıya konu olan, kendisine şiirler yazılan, geçmişten günümüze hakkında birçok sözler söylenen kısacası anlatılmaz yaşanır sözüne en çok uyan bir şehir.

Bizim fırsat buldukça gittiğimiz, hala gezilecek ve görülecek yerlerini bitiremediğimiz kültür başkenti olarak anılan İstanbul öyle bir sefer gittiğinizde tamam gezdik diyebileceğiniz bir yer değil. Sadece görmüş olursunuz. Amaaaaaaaa içinize sindirerek gezmek isterseniz bu şehirde ya çok uzun zaman geçirmeli ya da birçok kez gelerek değişik köşelerini gezmelisiniz.

En büyük özelliği iki kıtada toprakları olan Dünyanın nadir şehirlerinden birisi. Yani kıtalararası bir şehir. (Bu konuda biz çok şanslıyız. Bu konumda olan ikinci bir şehre daha sahibiz. Topraklarından tarih fışkıran Çanakkale) İstanbul Boğazı ile ayrılmış, Asya ve Avrupa’da yer alır. Düşünsenize aynı gün Asya’da iseniz Avrupa’ya gidiyor ve dönüyorsunuz.

Doğasından, tarihi mekanlarından, müzelerinden, medrese ve mesire yerlerinden, adalarından, tarih kokan sokak aralarından bahsedilecek o kadar çok şey var ki. Dünyaca ünlü Kapalı çarşısından, İplik Pazarına, Sultan Ahmet meydanından Medreselerine, Müzelerinden Camilerine, saraylardan hamamlara, cumbalı evlerinden tadına doyamayacağınız tatlılara kadar neler neler………

Değişik zamanlarda gittiğimiz ve gezdiğimiz yerleri sizlerle birkaç dosyada paylaşacağız. İstanbul’u rehber eşliğinde turlar ile gezebileceğiniz gibi kendiniz program yaparak gezebilirsiniz. Eğer turların zaman tutsağı olmak istemiyorsanız bizim yaptığımız gibi kendiniz gezin.

Bizim bu sefer İstanbul’a gelme sebebimiz Rehber eşliğinde yapılan Beşiktaş Şeref Turu’na katılmak. Vodafone Park’ı dolaşmak bir Beşiktaş’lı olarak o havayı koklamak ve sonrasında Beşiktaş Müzesini gezmek. Gideceğimiz gün ve saati internetten Beşiktaş sayfasından belirleyerek biletlerimizi aldık ve gün gelince yola çıktık. Beşiktaş Vodafone Arena Şeref Turu yazımızı okuyabilirsiniz.  

Gitmişken birkaç gün kalalım dedik. Sultan Ahmet tarafında bir otelde konaklayacağız.

İstanbul-1-Sultanahmet Meydanı- Sultanahmet Üçlüsü

İstanbul-2 Galata Köprüsü

İstanbul-3 Müzeler

Ayasofya Müzesi-Huzurun beşiğinde

Basın Müzesi-Geçmişten günümüze habercilik

Büyük Saray Mozaikleri Müzesi- Taşların dili

Deniz Müzesi (Naval Museum)  

Halı Müzesi İlmiklerin dili  

Kariye Müzesi  

Masumiyet Müzesi-Aşkın böylesi

Milli Saraylar Resim Müzesi- Sanatın doruğunda  

Panaroma 1453 Tarih Müzesi  

Pelit Çikolata Müzesi- Mutluluğun kaynağı   

Türk ve İslam Eserleri Müzesi-İbrahim Paşa Sarayı

İstanbul-4- Çemberlitaş

İstanbul-5- Kampüsteki iki tarih

İstanbul-6- Surlar

İstanbul-7- Cafer Ağa Medresesi

İstanbul-8- Esintiler

İstanbul-9- Balat’a uzanalım