İç Anadolu Bölgesinin en gelişmiş şehirlerinden, tarihi noktaları, kültür yapısı, dünya standartlarındaki müzeleri, parkları, gelişmiş belediyecilik alt yapısı, kendinizi Venedik’te hissettiren gondol gezileri, Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversiteleri ile tam bir öğrenci şehri, 3000 yıllık Frig Vadisinin turizme katkısı, Frig Rotasının Eskişehir bölümündeki Pessinus Antik Kenti ve Frig Rotalarının buluşma noktası Yazılıkaya-Midas Şehrinin varlığı ile ünlü bir kent Eskişehir.

Denize kıyısı olmasa da yazın serinleyebileceğiniz, güneşlenebileceğiniz yapay denizi, yemeye düşkün olanların vazgeçemediği ünlü çiböreği, met helvası ve birçok yöresel yiyeceği ile tam bir gastronomi şehri, eğlenceye düşkün olanların ya da biraz stres atmak isteyenlerin Barlar Sokağında keyifli vakit geçirebilecekleri, sokaklarında karşınıza çıkan heykelleri ile ünlü Eskişehir gezilmeye ve görülmeye doyulmayacak bir şehir. Bir geldiğinizde tekrar tekrar gelmek isteyeceğiniz, gezginlerin hep ilk sıralarında yer alan, gezip ayrıldıklarında üzerini çizmeyip tekrar geldikleri bir yer Eskişehir. Bizim de birkaç kez geldiğimiz bu şehirde gezilecek ve görülecek o kadar çok yer var ki……

Eskişehir’in Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerini ayıran Porsuk Çayı yıllar yıllar öncesinde (Yılmaz Büyükerşen Hocanın Belediye Başkanlığı öncesinde) maalesef çok kötü kokular saçan bir yerdi. Ancak halen de Büyükşehir Belediye Başkanı olan Büyükerşen Hocanın sayesinde Porsuk Çayı gondollar ve tekneler ile gezilebilen, kıyısında ki kafelerde oturup nefes alabileceğiniz ve hatta yukarıda söz ettiğimiz yazın yapay denizinde serinleyebileceğiniz ve güneşlenebileceğiniz bir yer. Kısacası “Deniz Eskişehir halkının ayağına gelmiş”.   

Şimdi bize Eskişehir kaç günde gezilir ve ne zaman gidilir diye soruyorsunuz değil mi. Eskişehir 1-2 günde gezilir diyenlere cevabımız “mümkün değil” olur. Çok hızlı hareket ederim,  bir müzeden diğerine, bir parktan ötekine koşarcasına giderim, ben hızlıyımdır deseniz bile cevabımız “isterseniz Süpermen olun yine mümkün değil” olur. Şehrin en belirgin noktalarını görmek bana yeter deseniz bile 1 günde Eskişehir’i gezemezsiniz.  Neden böyle dediğimizi gezilecek yerlerin listesini incelediğinizde anlayacaksınız, kararı size bırakıyoruz.

Eskişehir’de konaklama imkanı çok fazla. Biz Eskişehir’e geldiğimizde Odunpazarına yürüme mesafesinde olan Eskişehir Öğretmen Evi’nde konakladık. Gerçekten çok konforlu, oda+kahvaltı konseptinde ve cebe de uygun bir yer. Araba ile gelecekler için otoparkı, kafe ve restoranı olan caddeye yakın bir konaklama yeri. Daha fazla seçenek isteyenler için her zaman güvendiğimiz booking.com sitesinden uygun konaklama yerlerini araştırabilirsiniz. Bizi cezbeden ise Odunpazarı’na çok yakın olmasıydı.

Eskişehir kaç günde gezilir?

Haydi bu sorunun cevabı için gezilecek yerleri sıralayalım. (Bu yaptığımız liste bizim bizzat gezdiğimiz sizler için resimlediğimiz yerler, yani gezmeden internetten bilgi olsun diye koyduğumuz yer yok. Bizim de hala gidemediğimiz, kapalı ya da restore halinde olduğu için göremediğimiz bazı yerler var. Bir başka Eskişehir gezimizde de oralara gideceğiz ve listemize ekleyeceğiz)

Şimdi kararı siz verin. Eskişehir kaç günde gezilir?…….

Eskişehir’e ne zaman gidilir?

Bu sorunun cevabı daha kolay. İstediğiniz her zaman Eskişehir’e gidebilirsiniz. Mevsimsel olarak size uygun olan hava sıcaklıklarına göre her zaman gidebilirsiniz. Tabi ki ilkbahar ve yaz dönemlerinde bazı yerler çok kalabalık oluyor. Bizim gibi sakinliği tercih ederseniz sonbahar sonu çok uygun. Hafta sonu kafa dinlemek için, ya da eğlenmek için bile kaçamak yapabilirsiniz.

Gezdiğimiz yerleri sizlerle Odunpazarı’nda gezilecek yerler, Eskişehir Müzeleri, Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Devrim Arabaları Müzesi, Eskişehir’in Parkları, Kent Park, Sazova Parkı, Esminyatürk, Tepebaşı’nda Gezilecek Yerler, Seyitgazi’de Gezilecek Yerler-Seyyid Battal Gazi Külliyesi, Sivrihisar’da Gezilecek Yerler olarak birkaç dosyada paylaşacağız.

Videolar You Tube kanalımızda. Kanalımıza abone olmayı unutmayın. Instagram hesabımızdan bizi takip edebilirsiniz