Portekiz Avrupa’nın batısındaki daha doğrusu Avrupa’nın batıdaki uç noktası olan ülke. Tek komşusu İspanya. Atlas Okyanusu’nun kıyısında çok güzel koyları ve sahilleri olan ülke. Biz Portekiz’e Fas’tan Menara havaalanından geliyoruz. Lizbon aktarmalı olarak Faro havaalanına ineceğiz ve gezimize Faro’dan başlayacağız.

Geldik Faro havalanına. Hemen daha önceden kiraladığımız aracımızı alıyoruz. Burada Gold Car firmasından kiraladık. En ucuzu bu firma. Kontrollerimizi yaptık (Araç kiralamada dikkat edilecek kurallar yazımızı okuyabilirsiniz) ve navigasyonumuzu çalıştırdık. Biz biliyorsunuz navigasyonla hareket ederiz. Ancak navigasyonlu araç kiraladığınız da aracın ücretini en az ikiye katladığı için Türkiye’de navigasyonumuzu aldık. Yanımızda getirdik. Birçok marka navigasyon cihazı var tabi ki. Biz Garmin markayı tercih ettik ve hiç sıkıntı yaşamıyoruz. İlk kez Andorra’da test ettik. Çok iyi. Hemen size Portekiz rotamızdan bahsedelim.

Faro’da 3 gece konaklayacağız. Tavira’ya gidip geleceğiz. Lagos’a gidip güzel ve eşsiz koylarında tekne gezisi yapacağız. Evora’ya Sines üzerinden geleceğiz. 2 gece konaklama. Lizbon-başkentte 5 gece konaklayacağız. Lizbonu gezecek, Sintra ve Cascais’e gidip döneceğiz. Coimbro’ (Cantanhede) da 1 gece konaklayacağız. Buraya gelirken Fatima’ya uğrayacağız. Porto’ya geçeceğiz. 4 gece konaklayacağız. Porto’dan Aveiro ve Braga’ya günü birlik geçeceğiz. Veeeee Porto’dan ülkeye dönüş. Daha sonra Cruise gemisi ile gittiğimiz Madeira Adaları gezimizi de sizinle paylaştık.

Gezi anılarımızı paylaşacağımız başlıklar:

Faro’da gezilecek yerler (Tavira dahil)

Lagos’ta gezilecek yerler

Sines’te gezilecek yerler

Alcaçovas’ta gezilecek yerler

Evora’da gezilecek yerler

Lizbon’da gezilecek yerler

Sintra’da gezilecek yerler

Cascais’te gezilecek yerler

Fatima’da gezilecek yerler

Coimbro ve Cantanhede’de gezilecek yerler

Porto’da gezilecek yerler

Aveiro’da gezilecek yerler

Braga’da gezilecek yerler

Madeira-Portekiz’in Atlas Okyanusu’ndaki toprakları

Haydi o zaman gezmek vakti………