İtalyan Cumhuriyeti ya da kısaca her kesin dediği gibi İtalya Akdeniz’de ki sıcakkanlı insanların ülkesi. Hatırlar mısınız, ilkokulda derslerde İtalya anlatılırken Akdeniz’de ki çizmeye benzeyen ülke diye öğretilerek akılda kalması sağlanırdı. İşte bu ülke aklımızda öyle kalmış ki, hayal defterimizde görülmesi gereken yerler listesinde ilk sıraları almış.

Henüz kendimizin gezmeye başlamadığı dönemlerde, turlar ile hareket ettiğimiz günlerde İtalya’ya iki kez gelme fırsatı bulduk. İki ayrı tur firması ile farklı dönemlerde geldiğimiz gezilerimizde öncelikle İtalya’nın en bilindik yerlerine gidiyoruz.

Birinci gelişimizde gezimiz Ankara’dan İstanbul aktarmalı olarak gideceğimiz Milano’dan başlayacak. 8 günlük gezi programımız

Milano (1 gece konaklama); Verona (Milano’dan gideceğiz); Venedik (2 gece konaklama); Murano-Burano Adaları (Venedik’ten gideceğiz); Floransa (2 gece konaklama); Pisa (Floransa’dan gideceğiz); Siena (Floransa’dan gideceğiz); San Gimignano (Floransa’dan gideceğiz); Orvieto (Floransa’dan gideceğiz); Roma (2 gece konaklama); Vatikan (Roma sınırları içinde); Napoli-Pompei (Roma’dan gideceğiz); Castel Gandolfu (Roma’dan gideceğiz)

İşte Milano’ya geldik. Havalimannda bekleyen otobüsümüz ile merkeze doğru gidiyoruz. Gişelerden geçiyoruz.

Milano’da Hotel Milton’da oda+kahvaltı kompleksi ile konaklayacağız. Kahvaltı bizim için günün en önemli öğünüdür. Gerçekten çok güzel bir otel. Tavsiye ederiz.

Odalarımıza yerleşmek için lobide bekliyoruz. Ben oda ile ilgilenirken Nesli tur programına göz atıyor.

İtalya için vize var mı? Biz hususi yani yeşil pasaport sahibi olduğumuz için vizeden 90 gün süre ile muafız. Ama Umuma Mahsus (Bordo) pasaporta sahipseniz vize almak zorundasınız. Tur firması bu konuda sizlere yardımcı oluyor. 

İşte tur rotamız: Milano, Verona, Venedik, Murano-Burano Adaları, Floransa, Siena, San Gimignano, Pisa, Orvieto, Roma, Vatikan, Napoli, Pompei, Castel Gandolfo

Resim üzeri yazılara da tıklayabilirsiniz

İkinci gelişimizde gezimiz yine Ankara’dan İstanbul aktarmalı olarak gideceğimiz Pisa’dan başlayacak. Bu sefer İtalya’nın daha az bilinen ya da öncelik sırasında biraz daha gerilerde olan yerlerini keşfedeceğiz. 6 günlük gezi programımız

Pisa (1 gece konaklama), La Spezia (1 gece konaklama), Cinque Terre (La Spezia’dan gideceğiz) Portofino (Cinque Terre’den gideceğiz), Stresa (2 gece konaklama) Orta San Giulio (Stresa’dan gideceğiz), Borromean Adaları (Stresa’dan gideceğiz), Como (1 gece konaklama)

Lütfen resim üzeri yazılara tıklayınız