İşte yine İtalya yollarına düştük. Yine İtalya bizi çağırıyor. Bu bizim İtalya’ya üçüncü gidişimiz olacak. Tabi her seferinde İtalya’nın bir başka bölgesini keşfetmeye gidiyoruz. İlk gidişimizde Klasik Büyük İtalya turu diyebileceğimiz herkesin İtalya dediğinde aklına gelen: Milano, Roma, Verona, Venedik, Pisa, Floransa, Vatikan, Napoli, Pompei, Siena, Orveito, Murano-Burano Adaları, Castel Gondolfo, San Gimignano gibi şehirlerini gezdik. İkinci gidişimizde İtalya’nın daha az bilinen bölgelerini Cinque Terre, La Spezia, Stresa, Portofino, Orta San Giulio, Borromean Adaları, Como bölgesini keşfettik. Her iki turumuza ait İtalya’da Gezilecek Yerler yazımız burada.
Şimdi ise Güney İtalya’yı, İtalya’nın topuk bölgesi diyebileceğimiz Puglia ve Amalfi kıyılarını göreceğiz. O arada daha önce gördüğümüz çok ilgi çekici olan Pompei şehrine tekrar uzanacağız. Yolculuğumuz İstanbul’dan Bari’ye olacak. Turu tamamladığımızda Napoli’den İstanbul’a döneceğiz. Haydi o zaman yolculuk başlasın. İstanbul’dan Türk Hava Yolları ile Bari’ye uçuyoruz.

Saat 07.15 de hareket edeceğiz. Yaklaşık 2 saat 10 dakikalık uçuş sonrası yerel saat ile 08.15’ te Bari’de olacağız. Bari’de Puglia havalimanına geldik.


Pasaport ve bagaj işlemleri sonrası otobüsümüzle panaromik şehir turuna başlıyoruz ve ilk durağımız olan Norman kalesinde iniyoruz.
Videolar You Tube Kanalımızda. Kanalımıza (ücretsiz) abone olmayı unutmayın. Bizi Instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Norman Kalesi (Castello Normanno)
Kale, 1030 yılında Kont Rainulf Drengot tarafından daha büyük bir kale sisteminin parçası olarak inşa edilmiş ve 13.-14. yy’da tadilattan geçerek bugünkü haline getirilmiştir.

Ana özelliklerden biri, ortaçağ mimarisine etkileyici anıtlar olarak hizmet veren üç büyük kuledir ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiştir. Sadece dışarıdan gördüğümüz kalede Roma döneminden hem de Orta Çağ’dan sonraki dönemlere ait heykeller, kemik oymalar ve freskler yer alır.

Vecchia Bari (Eski Şehir Merkezi)
Bari sokaklarını yürüyerek keşfedeceğiz. Bari’nin eski şehir merkezi olan Vecchia Bari şehrin kalbi. Daracık Arnavut kaldırımlı sokaklardan yürürken yerli halkın da yaşamına tanık oluyoruz.
Taş duvarlarla çevrili bu bölgede İtalyan makarnası yapan kadınlar ile tanışıyoruz. Ev yapımı renkli makarnalar çok ilgi çekici. Dar sokaklardan geçip meydanlara ulaşıyoruz.
Piazza Mercantile (Mercantile Meydanı)
Piazza Mercantile, kentin tarihi açıdan en önemli meydanlarından birisi. Çok büyük olmayan meydanın geçmişi 15.yy’a kadar uzanıyor. Meydanın çevresinde birkaç kafe ve bar bulunmakta.

Piazza del Ferrarese
Meydan adını bu alanda birçok binanın sahibi olan ve 17. yy’da Bari’ye taşınan Ferraralı tüccar Stefano Fabri veya Fabbro’dan almıştır.

Meydan, eski limanın karşısında ve Augusto Imperatore sahiline bakan bir konumda yer almaktadır. Piazza Ferrarese – Piazza Mercantile’den başlayıp Norman Kalesine kadar uzanan eski şehre ulaşımın sağlandığı noktalardan biridir.
Lungomare e Murat (Deniz kıyısı)
Lungomare (Deniz Kıyısı), Adriyatik Denizi kıyısında 15 km uzunluğunda bir sahil gezinti yoludur. Yol boyunca Aziz Nikolaos Bazilikası, Arkeoloji Müzesi, Ticaret Meydanı (Piazza Mercantile) ve Ferrarese Meydanı (Piazza Ferrarese), Sant’Antonio Kalesi ve Giuseppe Mazzini Meydanı görülebilir. Yayalara ayrılmış uzun bir gezinti yoluna sahip olan bölge, beyaz kumlu plajların ve zeytinliklerin muhteşem manzarasını sunan deniz ürünleri restoranları ve kafelerle çevrilidir.

Videolar You Tube Kanalımızda. Kanalımıza (ücretsiz) abone olmayı unutmayın. Bizi Instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Basilica San Nicola (Aziz Nikola Bazilikası)
Aziz Nicholas Bazilikası, 1087-1197 yılları arasında inşa edilmiş, hem Katolikler hem de Ortodoks Hristiyanlar için önemli bir Hac noktası.
Demre (Myra) piskoposu olan ve Noel Baba olarak bilinen Aziz Nikolaos’un kemiklerinin ölümünden sonra Türkiye’nin Myra Antik Kenti’ndeki Noel Baba Kilisesi’nin bulunduğu yere gömüldüğüne inanılmış.

Yüzyıllar boyunca Aziz Nikolas’un mezarı, mezardan sızan, “manna” olarak bilinen, iyileştirici güçlere sahip olduğuna inanılan bir madde nedeniyle popüler bir Hac bölgesi haline gelmiş.
Ancak 1087 yılında İtalyan denizciler mezarı basmış ve azizin kemiklerini toplayıp Bari şehrine giden bir gemiye yüklemiş. Kemikler Bari’deki Aziz Nikolaos Bazilikası’na konmuş.
Bazilika içinde hem mezarını hem de St Blaise’in kalıntılarını barındıran bir mahzen bulunur.

Teatro Margherita
Tiyatro denize sabitlenmiş sütunlar üzerinde duran eski liman bölgesinde 1912-1914 yılları arasında mimar Francesco De Giglio tarafından inşa edildi ve 1914’te açıldı.

Bina 1979 yılına kadar tiyatro ve sinema olarak kullanıldı. Şu anda müze olarak kullanılıyor.
Bari şehir turumuza devam ediyoruz.
Bari’de neler yenir derseniz?
İtalyan yemekleri yemem derseniz Türk Restoranı Ristokebab’a gidebilirsiniz.

Bari turumuzu tamamlıyoruz. Rotamız Matera’ya’

Videolar You Tube Kanalımızda. Kanalımıza (ücretsiz) abone olmayı unutmayın. Bizi Instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yorum Bulunamadı